Трудова міграція може привести до зростання фіскального тиску на українців / УНІАН

У рейтингу, який є складовою частиною аналітичного огляду Global Economy Watch, опублікованого консалтинговою компанією PricewaterhouseCoopers (PwC), Україна взяла "почесне" перше місце за прогнозованим скороченням за 2019 рік робочої сили через трудової міграції (близько 1,4%).

Про це пише у своєму матеріалі видання Ділова столиця.

Так, за інформацією авторів матеріалу податкове навантаження на українців, які залишилися в країні має зрости для того, щоб була можливість формувати бюджет, і, наприклад, пенсійний фонд.

Відео дня

«Збір податків буде забезпечуватися меншим числом учасників, тобто для формування бюджету та соціальних цільових фондів, таких як ПФУ, доведеться або посилювати фіскальний тиск на тих, що залишилися, або поступально знімати соціальні функції держави одну за іншою», пише видання.

Крім України у першій десятці знаходяться Болгарія, Румунія, Литва, Угорщина, Латвія, Молдова, Хорватія, Росія і Білорусь.

Як повідомляють журналісти, основним методом боротьби з трудовою міграцією є поліпшення середовища для життя.

«Проблема трудової міграції - наша "родима пляма", наслідок трудової бідності, боротися з якою набагато складніше, ніж з бідністю звичайною, адже тут не доб'єшся успіху прямою роздачею грошей і пільг. Тут потрібно виконання більш складної задачі - створення якісного середовища для життя», - резюмують автори.