Беларусь ужесточает правила ввоза импортного товара / n1.by

Державний митний комітет Білорусі посилив норми ввезення із-за кордону деяких товарів для особистого користування, передає Naviny.by.

Так, починаючи з 10 березня, телевізор, мікрохвильову піч або ноутбук, холодильник, телевізор, газову плиту та іншу побутову техніку можна ввезти без митного оформлення тільки один раз у три роки, а не раз на рік, як було раніше.

Читайте такожДля білоруських підприємців Митний союз страшніше девальвації - DWОбмеження на норми ввезення не будуть діяти для товарів, ввезених із сплатою сукупного митного платежу.

Відео дня

На жорсткість норм ввезення Митний комітет пішов, проаналізувавши ситуацію із ввезенням побутової техніки та електроніки. За висновками митників, далеко не всі товари ввозилися для особистих потреб.

Жорсткість правил ввезення стосується, в першу чергу, тих, хто під виглядом товарів для особистого користування віз в країну техніку на продаж. Тепер, якщо ввезення перевищує нормативи, «товари підлягають вивезенню або переміщенню під митні процедури».

Читайте такожБілорусь незадоволена умовами торгівлі в Євразійському економічному союзі«Головний біль буде забезпечено, так як для юридичних осіб процедура звичайна, а для фізичних - трудомістка», - підкреслила співробітниця Державного митного комітету.

В ДМК стверджують, що це - не завдання поповнити бюджет. Головна мета - відокремити товари, які ввозяться для особистого користування, від тих, які ввозяться під цим виглядом.