У наступному році більше 30 сімей Житомирщини зможуть  отримати пільговий кредит на житло / sad-forever.ru

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні,  в області у наступному році на цю програму передбачається загалом 3,6 млн грн.

«У цьому році з обласного і державного бюджетів на цю програму було виділено 2,9 млн грн – із державного 1,3 млн грн, решта – з обласного і місцевих бюджетів. На наступний рік ми передбачаємо загалом 3,6 млн грн», – розповів УНІАН голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

Відео дня

В облдержадміністрації також нагадали, що жителі Житомирщини, які проживають і працюють у сільській місцевості, можуть отримати вигідний кредит для придбання або будівництва житла  на термін від  20 до 30 років під 3% річних у таких розмірах: до 300 тис. грн  - для будівництва житла у селі, до 200 тис. грн  - для придбання житла та до 150 тис. грн - на ремонт чи реконструкцію житла.

Як повідомляв УНІАН, в області триває прийом заявок  і документів від жителів  для будівництва, придбання чи реконструкції житла за програмою «Власний дім». Так,  протягом 2016 та 2017 років цією  програмою з індивідуального будівництва житла на селі  вже  скористалися 40 жителів Житомирщини: у цьому році – 23 жителі, а  у  минулому – 17. На офіційному сайті Житомирської облдержадміністрації можна ознайомитися з повним переліком документів, необхідних для того, щоб скористатися цією програмою.