Кандидат у президенти Сергій ТІГІПКО критикує байдуже ставлення влади України до проблем екології, що вже стало очевидним для всього світу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі С.ТІГІПКА, так він прокоментував скандал навколо участі української делегації у міжнародній конференції в Копенгагені з питань змін клімату. Рішенням організації CAN, яка об’єднує 500 громадських груп по всьому світу, що виступають за скорочення викидів парникових газів, Україні у трьох номінаціях присвоєно ганебне звання «Динозавр дня», що означає, що наша країна зайняла найбільш деструктивну позицію серед усіх учасників конференції, йдеться у повідомленні. Зокрема, Київ планує скоротити викиди на 20% від рівня 1990 року, що означає їхнє збільшення на 2/3 від сьогоднішнього рівня.

«Звичайно, нам не варто йти на невиправдані поступки і штучно обмежувати свою промисловість на вигоду європейським конкурентам. Країни ЄС згодні скоротити власні викиди лише на 30%. Але орієнтуватися на 1990 рік, коли наша промисловість була однією з найбільш енерго- і ресурсномістких, а також брудних у світі, в корені невірно. Той, хто жив на Донбасі чи у Дніпропетровську, пам’ятає, яка жахлива екологічна ситуація склалася у момент розпаду СРСР, і лише економічна криза дала природі перепочинок», - заявив С.ТІГІПКО.

Відео дня

За його словами, Україні потрібно не так боротися за розширення квоти на викиди, скільки добиватися фінансування впровадження екологічно чистих технологій.

«Велика дурість, що українська делегація на конференції скорочена з 33 до трьох людей. Цього зовсім недостатньо, щоб вести ефективні переговори. На сумнівні за значимістю саміти ГУАМ чи Європейської народної партії їздять цілі десанти наших чиновників», - наголосив кандидат у президенти.