Голова Верховної Ради Криму Володимир КОНСТАНТІНОВ має намір перераховувати зарплату на рахунок відділення онкогематології республіканської дитячої клінічної лікарні.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар спікера Алла ГОРЄВА.

"Я вирішив усю свою заробітну плату, яку буду отримувати у Верховній Раді, перераховувати на рахунок відділення онкогематології - раку крові. Це найбільш вразливе відділення лікарні, лікування тут дороге, багатьом батькам не під силу", - заявив В. КОНСТАНТІНОВ після відвідин медичного закладу.

Відео дня

У повідомленні не уточнюється, яка зарплата голови парламенту автономії.

"Пацієнтам відділення онкогематології допомога необхідна щогодини, держава забезпечує їх необхідними препаратами лише на 70% від потреби", - сказала А.ГОРЄВА, додавши, що пошуком коштів на купівлю решти медикаментів займаються батьки і спонсори.

Крім того, кримський спікер зазначив, що лікарня потребує капітальної реконструкції і подальшого оснащення. "Потрібно і можна надати допомогу на рівні Верховної Ради АРК, на рівні бюджету. Поки не ухвалений бюджет, я не можу точно назвати суму, яку сюди потрібно вкласти, але, думаю, найближчим часом ми з цими цифрами визначимося і допоможемо дитячій лікарні", - сказав В. КОНСТАНТІНОВ.

А.ГОРЄВА також заявила, що в лікуванні онкогематологічних хворих дітей ця лікарня досягла показників, «які тотожні показникам європейських клінік». «Довгострокове виживання досягається у 70% хворих», - сказала вона.

Пославшись на інформацію медиків, прес-секретар додала, що онкогематологічне відділення лікарні розраховане на 35 ліжок: 30 гематологічних і 5 онкологічних.

*** До обрання головою парламенту Криму у березні цього року В. КОНСТАНТІНОВ був президентом корпорації "Укрросбуд". Він - член Партії регіонів, засновник кримського будівельного гіганта - фірми "Консоль".

Дитяча клінічна лікарня – провідний лікувальний заклад Криму, де надається спеціалізована допомога дітям від народження і до 16-річного віку, як постійно проживаючим в автономії, так і тим, що перебувають на санаторно-курортному лікуванні в дитячих оздоровчих закладах МОЗ.

За рік у середньому тут проходять лікування 13 тисяч пацієнтів, у тому числі близько 500 дітей із регіонів України та зарубіжжя.