Уряд України пропонує відновити виплати вкладникам Ощадбанку СРСР в 2011 році.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний законопроект "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України" схвалили на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів.

Як заявив на початку засідання Кабміну прем'єр-міністр Микола АЗАРОВ, ухвалення закону потрібне, щоб повернення заощаджень не залежало від передвиборних обіцянок.

Відео дня

"Щоб люди ніколи більше не відчували гірку образу від обману подібно до так званої "юлиной тисячі", - пояснив він.

Як повідомив на брифінгу міністр фінансів Федір ЯРОШЕНКО, законопроект вводить автоматизовану інформаційну систему реєстру вкладників, а також реєстр страхувальників і застрахованих осіб.

Він наголосив, що кошти для готівкових або безготівкових виплат за вкладами передбачать в державному бюджеті з 2011 року і виплати проводитимуть через "Ощадбанк".

"Цього року не передбачаємо (проводити виплати - УНІАН), тобто зараз ми починаємо роботу над проектом держбюджету 2011 року, і виплати проводитимуть виключно в межах коштів, які будуть передбачені законом про держбюджет", - сказав Ф.ЯРОШЕНКО.

При цьому він підкреслив, що виплати проводитимуть в рівновеликих розмірах.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2009 року екс-прем'єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО заявила що виплати за вкладами Ощадбанку СРСР в Україні будуть відновлені після послаблення кризи.