Міністерство житлово-комунального господарства пропонує уряду розглянути питання про можливість зниження порогу для отримання громадянами житлових субсидій з 20% до 15%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на нараді з питань розрахунків за газ, яку проводив перший віце-прем`єр-міністр Андрій КЛЮЄВ, заявив міністр ЖКГ Олександр ПОПОВ.

Він підкреслив, що такий захід дасть змогу поліпшити розрахунки населення за споживані енергоресурси.

Відео дня

«Населення не сплатило послуги на 5,6 млрд. грн. І ми дійшли висновку, що приблизно 7% споживачів, я маю на увазі населення, вже системно не оплачують спожиті комунальні послуги, і приблизно половина цього числа населення - це люди, які, в принципі, могли б це робити, проте із соціальних причин вони не дотягують до рівня отримання субсидій. І тому не платять. У нас прохання: якщо можна, то доручити нашому міністерству, Міністерству соціальної політики і Мінфіну зробити розрахунки щодо можливості зниження порогу субсидій з 20% до 15% для того, щоб, по-перше, додатково захистити людей, а по-друге, ми б значний борг, який накопичився в цих людей, могли б реструктуризувати. І потім віддати в рахунок їхньої оплати», - сказав О.ПОПОВ.