Мер міста Лубни Полтавської області Василь КОРЯК закликав сьогодні городян вийти на мітинг проти свавілля міліції.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, відповідний заклик мера надрукували міські ЗМІ.

У документі говориться, що піти на такий крок мера змусив випадок, який нещодавно стався в місті.

Відео дня

"Безпідставно міліцією був затриманий житель Лубен, якого міліція катувала до двох годин ночі. Крики хлопця про допомогу були чутні у всій окрузі біля будівлі міліції. Коли хлопцю викликали “швидку допомогу”, то черговий міліціонер лікарів до затриманого не допустив. О 4-й ранку міліціонери самостійно викликали “швидку допомогу” і повідомили, що до них у відділ підкинули дуже побитого хлопця", - говориться в заклику мера.

Також В.КОРЯК нагадує, що і раніше в роботі міської міліції фіксувалися різні правопорушення. Крім того, мер заявив, що в міському управлінні внутрішніх справ процвітає хабарництво, поборничество і навіть є засоби для тортур.

Мер Лубен закликав жителів міста о 17.00 вийти на Володимирську площу міста і виступити проти незаконних дій міліції.

"На мітингу буде прийнята резолюція з проханням до міністра МВС МОГИЛЬОВА про кадрові зміни в Лубенській міліції та Полтавському облуправлінні міліції", - говориться в заклику.

У свою чергу в Головному управлінні МВС України в Полтавській області УНІАН повідомили, що 19 червня дільничний інспектор міліції Лубенського міськрайвідділу під час відпочинку в одному з кафе, перебуваючи поза службою, в результаті конфлікту, який раптово виник на грунті неприязних стосунків, заподіяв тілесні ушкодження 27-річному місцевому жителеві. Після інциденту постраждалого госпіталізували до Полтавської обласної клінічної лікарні. Ступінь тяжкості тілесних ушкоджень встановить судово-медична експертиза.

Зараз матеріали дослідчої перевірки направлено до прокуратури м. Лубни для здійснення розслідування за фактом завдання тілесних ушкоджень співробітником міліції, повідомили в обласному управлінні МВС.

В даний час дільничний інспектор, який заподіяв чоловікові тілесні ушкодження, звільнений з органів внутрішніх справ.

З метою проведення всебічного службового розслідування цього факту Головним управлінням МВС у Полтавській області створена спеціальна комісія, за результатами перевірки якою буде вжито відповідних заходів правової та дисциплінарної дії стосовно осіб, причетних до цього конфлікту, і безпосередніх керівників дільничного інспектора міліції.