Лідер фракції Комуністичної партії України Петро СИМОНЕНКО заявляє, що фракція не голосуватиме за пенсійну реформу, підготовлену урядом.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КПУ, П.СИМОНЕНКО підкреслив, що “урядовий проект пенсійної реформи розроблено не на користь людини праці, не з метою підвищення рівня життя наших пенсіонерів, а винятково для отримання чергового траншу кредиту МВФ і відповідно до вимог МВФ».

«За таку пенсійну реформу ми голосувати не будемо”, - заявив він.

Відео дня

За словами П.СИМОНЕНКА, КПУ вважає неприпустимим, щоб «було підвищено пенсійний вік і збільшено на п`ять років необхідний для отримання пенсій трудовий стаж: до 30 років для жінок і 35 - для чоловіків». Він переконаний, що збільшення пенсійного віку жодним чином не знизить навантаження на бюджет і Пенсійний фонд, а призведе до значного зростання безробіття.

П.СИМОНЕНКО виступає проти скасування спеціальних пенсій для тих, хто «пропрацював в тяжких умовах і на шкідливих виробництвах, для ветеранів Збройних сил і правоохоронних органів, інших категорій громадян, чия праця або служба пов`язані з ризиками для здоров`я і життя».

Лідер КПУ підкреслив, що “пенсійна бідність” в Україні - це наслідок загальної “бідності по-українськи”, тобто бідності серед працюючих». «Це наслідок низьких зарплат, мізерної ціни робочої сили, високого рівня безробіття і тінізації економіки. Природно, за такого стану справ грошей не буде ані в солідарному Пенсійному фонді, так і не буде з чого трудящим відкладати до персонального накопичувального фонду», - додав він.

П.СИМОНЕНКО підкреслив, що “не подолавши загальну бідність, не відродивши вітчизняну економіку, ми не розв`яжемо проблему пенсійного забезпечення”. «І ніякі кредити МВФ не заткнуть глибоку 60-мільярдну діру у Пенсійному фонді, а тільки ще тугіше затягнуть борговий зашморг на шиї народу України”, - заявив він.