Якщо лікар збирається стати підприємцем, відкрити приватний кабінет, то це можна буде зробити набагато простіше. Про це міністр охорони здоров’я України Зіновій МИТНИК заявив виданню «Медичний світ», повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

За словами міністра, донедавна суб’єкт господарювання повинен був подавати в міністерство перелік документів, де були і висновок санслужби, і дозвіл пожежників, і довідка з обласного управління про відповідність матеріально-технічної бази. Тепер же він буде діяти за декларативним принципом. Тобто, МОЗ не перевірятиме документи, необхідні ліцензіату для отримання ліцензії. Разом з тим у майбутньому під час перевірки, якщо виявиться, що задекларовані дані не відповідають дійсності, це автоматично слугуватиме підставою для позбавлення підприємця ліцензії.

«Ці запроваджені норми відповідають європейській практиці. З одного боку, держава полегшує вхід у бізнес, з іншого — підсилюється відповідальність підприємця, який повинен сам подбати про виконання взятих на себе зобов’язань», - наголосив З.МИТНИК.

Відео дня