Для отримання чергового траншу за кредитом Міжнародного валютного фонду (МВФ) Україна має прийняти закон про реалізацію пенсійної реформи до кінця березня 2011 року.

Таке зобов`язання закріплене в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику, узгодженому українським урядом і місією МВФ за підсумками її роботи в Києві з 1 по 14 лютого 2011 року, повідомляє «Дзеркало тижня».

Щоб розраховувати на розгляд радою директорів МВФ питання про виділення чергового траншу в середині квітня, Київ має до кінця березня прийняти пенсійний закон, який відповідає принципам, викладеним у торішніх версіях меморандуму (попередня умова).

Відео дня

Довідка УНІАН. Нова програма співпраці України і МВФ, схвалена в липні 2010 року, передбачає виділення Україні кредиту на суму 15,15 млрд. дол. Термін дії програми становить 2,5 роки. Кошти залучаються під ставку 3,5% річних.

Відразу після схвалення програми співпраці Україна одержала перший транш кредиту МВФ у розмірі 1,89 млрд. дол.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду на засіданні 22 грудня 2010 року прийняла рішення про виділення Україні другого траншу кредиту stand-by в обсязі 1 млрд. SDR, що складає 1,5 млрд. дол. Кошти можуть надійти в Україну після початку проведення пенсійної реформи.