Варшава. Президент Польщі Броніслав КОМОРОВСЬКИЙ вважає проведення наступного саміту Центральної Європи в Києві важливим для євроінтеграції України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент Польщі сказав на прес-конференції у Варшаві.

Він зазначив, що учасники XVII саміту президентів Центральної Європи, який сьогодні розпочав роботу у Варшаві, домовились провести наступний саміт в столиці України - Києві в 2012 році.

Відео дня

Глава Польської держави відзначив, що учасники нинішнього саміту підтримали ідею подальшого розширення Європейського Союзу, зауваживши, що серед найактивніших лобістів євроатлантичної інтеграції мають бути країни, які самі нещодавно вступили в ЄС та НАТО.

„Головна думка, що треба підтримати надії та зусилля з обох сторін – як зацікавлених (в євроінтеграції) держав, так і Євросоюзу – у справі подальшого розширення на схід та на терени колишньої Югославії”, - сказав він.

„Це істотне з точки зору європейських прагнень України та польських старань для підтримки тих цілей, які стоїть перед Україною”, - сказав Б.КОМОРОВСЬКИЙ.

Водночас Президент Польщі залишив без відповіді запитання, чи бачить він загрозу демократії в Україні через останні події, серед яких, журналісти згадали тимчасове затримання на цьому тижні колишньої прем`єр Юлії ТИМОШЕНКО.

Б.КОМОРОВСЬКИЙ дав відповідь лише на першу частину запитання, яка стосувалася його двосторонніх зустрічей, серед яких запланована розмова з Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ.

Представник прес-служби польського президента сказав УНІАН, що зустріч Б.КОМОРОВСЬКОГО з В.ЯНУКОВИЧЕМ, згідно з програмою, буде однією із найдовших з усіх двосторонніх зустрічей, які проведе польський президент - понад півгодини.