У Тернополі представники громадськості та партій пікетують облдержадміністрацію.

Як передає кореспондент УНІАН, присутні тримають національні прапори, прапори ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», партій «Громадянська позиція», «Наша Україна», транспаранти з написами «Поверніть гроші потерпілим від Чорнобильської катастрофи», «Владо! Досить красти!», «Президента, уряд, Верховну Раду – на мінімальну зарплату!, «Геть брехунів від влади!», «Почаївська лавра – наша святиня», «Захистимо Україну від московських загарбників».

У своїх промовах виступаючі критикують економічну, соціальну та культурну політику держави, зокрема обурюються «псевдореформами, вилученням з підручників з історії розділів про боротьбу українського народу за незалежність», намаганням вилучити з переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, Почаївську лавру.

Відео дня

Керівники обласної організації Конгресу української інтелігенції та обласної спілки політв’язнів наголошували на необхідності підвищити соціальні стандарти життя українців, яким дедалі важче «виживати в умовах безгрошів’я та низьких пенсій».

Також на пікеті звучали вимоги припинити політичні репресії і спільно шукати вихід з кризи.

«Лише примітивні політики знаходять резерви не в економічних реформах, не в прибутках магнатів, які бісяться з жиру, а в зболених родинах афганців та чорнобильців. Ці люди виконали свій обов’язок і ніхто не сміє забирати в них останню копійку. Пора припинити антилюдську кампанію і проти людей пенсійного віку. Подальше погіршення ситуації неминуче призведе до Всеукраїнського страйку, який змете владні структури», – підсумував під час виступу Степан БАРНА, координатор Комітету опору диктатурі, члени якого організували пікет ТОДА.