Охорону громадського порядку сьогодні на центральних вулицях столиці під час проведення партіями та громадськими організаціями масових заходів здійснюватимуть близько двох тисяч співробітників міліції.

Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Києві, партії та громадські організації подали до столичної міської державної адміністрації заявки про участь у акціях майже 30 тисяч осіб.

За даними ЦГЗ, зокрема Комуністична партія України подала заявку на участь 200 осіб в заходах біля пам’ятника Леніну на Бесарабській площі.

Відео дня

Водночас ВО "Свобода" планує провести 25-тисячний мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку й пішу ходу із святковим концертом на Михайлівській площі.

Як зазначили в київському главку міліції, враховуючи таку кількість людей, вказаних у заявках, охорону громадського порядку на центральних вулицях столиці здійснюватимуть близько двох тисяч співробітників міліції.

При цьому у ЦГЗ закликають громадян, які братимуть участь у святкових заходах, бути толерантними один до одного і не порушувати порядок.

Як повідомляв УНІАН, до Київської міської державної адміністрації на сьогодні надійшло 9 заявок від партій та рухів про намір провести масові громадські заходи в центрі столиці 14 жовтня.