Народний депутат, лідер Радикальної партії Олег ЛЯШКО розпочав голодування, аби привернути увагу уряду і прем’єр-міністра Миколи АЗАРОВА до проблем чорнобильців.

Про це О.ЛЯШКО повідомив кореспонденту УНІАН.

“Я вирішив почати голодовку за знак солідарності з чорнобильцями, які голудують у Донецьку. Рішення про це я прийняв під час візиту до Донецька вчора”, - сказав О.ЛЯШКО.

Відео дня

Він нагадав, що вісім днів тому чорнобильці зібралися на акцію протесту проти урізання пенсійних виплат під стінами регіонального управління Пенсійного фонду. «Люди доведені до відчаю. Влада обікрала їх і не лишила іншого виходу. Їм або вмирати з голоду вдома, або ж тут на площі, на очах в усього суспільства”, - сказав О.ЛЯШКО.

За словами О.ЛЯШКА, його голодовка триватиме стільки, “наскільки сил вистачить”.

При цьому він зауважив, що продовжує займатися своїми справами і не перебуває разом з чорнобильцями у Донецьку. “Зараз я у Києві. З Донецька я вчора повернувся. У планах на цей тиждень у мене зустрічі у Волинській, Львівській, Полтавській областях”, - повідомив народний депутат.

О.ЛЯШКО наголосив, що чорнобильці у Донецьку голодують уже тривалий час, однак уряд не звертає на них уваги. “Я сподіваюся, що моя голодовка приверне увагу уряду і вони вирішать проблеми, з якими стикнулися люди”, - сказав він.