Уряд на сьогоднішній день не може піти на здійснення всіх соціальних виплат, оскільки це може призвести до підриву фінансової стабільності держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.АЗАРОВ заявив на з`їзді Федерації роботодавців України.

«Що можемо зробити для людей – ми робимо. Все, що призведе до підриву фінансової стабільності держави, – на це піти ми не можемо», - сказав М.АЗАРОВ.

Відео дня

При цьому він відзначив, що уряд ухвалив рішення про підвищення пенсії інвалідам-чорнобильцям І групи до рівня, що перевищує 5 тис. грн., інвалідам ІІ групи - до рівня близько 5 тис.

«Це те, на що ми, зваживши всі свої можливості, можемо піти. Але держава не має зараз можливості виконати всі ті позови, які державі пред`явлені. Це шлях не тільки в нікуди, а шлях до фінансової катастрофи», - сказав М.АЗАРОВ.

Як повідомляв УНІАН, чорнобильці, які сьогодні проводять акцію протесту біля Будинку уряду в Києві, вимагають від Кабінету міністрів передбачити в державному бюджеті на 2012 рік кошти на їхні пенсії в повному обсягу, а також виконати рішення судів щодо законних виплат.

Крім того, представники чорнобильських організацій вимагають від уряду відкликати з Верховної Ради законопроект про гарантії держави щодо виконання судових рішень, яким передбачається скасувати пільги 16 категоріям громадян.

23 листопада профільний віце-прем`єр Сергій ТІГІПКО повідомив, що Кабінет міністрів України прийняв постанову про збільшення з наступного року пенсій та інших виплат чорнобильцям. За його словами, згідно з підрахунками уряду, після ухвалення постанови інваліди-ліквідатори Чорнобильської катастрофи одержуватимуть в середньому 4 тис. 129 грн. пенсії.

Також, за його словами, збільшаться виплати інвалідам, які не брали участі в ліквідації аварії на ЧАЕС, але лікарі встановили, що їхні захворювання пов`язані з аварією. Так, інваліди 1-ї групи одержуватимуть з 2012 року 1 тис. 553 грн., 2-ї групи – 1 тис. 294 грн., 3-ї, – 1 тис. 225 грн. В цілому їхня пенсія збільшиться на 20%.

Крім того, будуть підвищені пенсії особам, які втратили годувальника в результаті аварії на ЧАЕС. Їхні пенсії збільшаться з 1 тис. 786 грн. до 3 тис. 749 грн.

У 2012 році на 20% - з 60 грн. до 70 грн. 12 коп. - будуть підвищені доплати для людей, які визнані постраждалими в результаті катастрофи на ЧАЕС.

Віце-прем`єр зазначив, що для забезпечення цих виплат державі необхідно буде додатково 1 млрд. 900 млн. грн., які уряд планує передбачити в держбюджеті на 2012 рік.