До Великодня 370 тис. киян отримають від 100 до 500 грн матеріальної допомогиЗ нагоди святкування Великодня 370 тис соціально незахищених киян отримають одноразову адресну матеріальну допомогу від міської влади.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської держадміністрації, відповідне розпорядження підписав голова КМДА Олександр Попов.

Так, згідно з документом, по 500 грн одноразової допомоги отримають члени сімей загиблих при виконанні інтернаціонального обов’язку в Афганістані .

Відео дня

По 300 грн допомоги отримають малозабезпечені та багатодітні сім’ї, опікуни чи піклувальники відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» та отримувачі пенсійних виплат, у зв’язку з втратою годувальника на дітей сиріт.

Матеріальну допомогу у розмірі 200 грн виплатять інвалідам з дитинства та дітям з інвалідністю, малозабезпеченим, які проживають разом з інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, а також інвалідам І групи, розмір пенсійної виплати яких не перевищує 1200 грн. Такого ж розміру допомогу міська влада виплатить отримувачам державної допомоги на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Особи з інвалідністю ІІ групи, непрацюючі інваліди ІІІ групи та непрацюючі пенсіонери, розмір пенсійних виплат, яких не перевищує 900 та 1200,00 грн., отримають по 100 грн матеріальної допомоги. Таку ж суму виплатять матерям на дитину, яка не досягла трирічного віку, які отримують держдопомогу, та одиноким матерям, особам, які отримують компенсації за надання соціальних послуг та які доглядають за інвалідами І групи або пристарілими, які досягли 80-річного віку. Також матеріальну допомогу у розмірі 100 грн отримають батьки, що усиновили дитину.

Розпорядженням передбачено виплатити матеріальну допомогу особам, які з поважних причин не отримали її у 2011 році, відповідно до розпорядження КМДА від 24.10.2011 № 1941 «Про надання одноразової адресної матеріальної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни та жертвам нацистських переслідувань міста Києва з нагоди відзначення 67-ї річниці визволення України та 68-ї річниці визволення столиці України від фашистських загарбників».

Отримання адресної допомоги здійснюватиметься у порядку виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та отримувачів через їх поточні банківські рахунки, а також у поштових відділеннях.

Адресна соціальна матеріальна допомога, яка не була своєчасно виплачена, через незалежні причини від отримувача, у разі його смерті, виплачуватиметься членам сім’ї, померлого у відповідному порядку. Згідно з документом, особі, яка одночасно належить до кількох категорій, надаватиметься одна виплата у більшому розмірі.