Варшава. УЄФА розпочав розслідування проти польської та російських футбольних федерацій за порушення уболівальниками збірних Польщі та Росії правил перебування на стадіоні під час матчу у Варшаві 12 червня.

Як повідомила УНІАН прес-служба УЄФА, дисциплінарний комітет організації 17 червня розгляне справу щодо запалювання та кидання польськими та російськими уболівальниками сигнальних вогнів, а росіяни можуть додатково відповісти за демонстрацію заборонених плакатів, а також за те, що один із уболівальників вибіг на футбольне поле.

Водночас УЄФА зазначила, що інциденти під час матчу росіян та поляків у Варшаві не призведуть до запровадження санкцій, які раніше вже застосував дисциплінарний комітет стосовно збірної Росії за поведінку її уболівальників під час гри з чехами у Вроцлаві 9 червня.

Відео дня

"Це значить, що зняття шести очок залишається поки що умовним", - наголосили в УЄФА.

Прес-секретар UEFA Polska Юліуш Глуський також повідомив УНІАН, що російські уболівальники мали дозвіл організації на внесення та розгортання плакату на Національному стадіоні у Варшаві під час матчу російської та польської команд, на якому був зображений середньовічний воїн з мечем та щитом і великим написом This is Russia (Це Росія).

За його даними, заявку на те, аби розгорнути цей банер ще кілька місяців тому від імені уболівальників подав Російський футбольний союз і УЄФА надала згоду на його використання.

Як повідомляв УНІАН, польський портал sport.pl повідомив про можливе покарання російської збірної за розгорнутий на Національному стадіоні плакат, який, на думку активістів антирасистського руху, є "екстремістським символом".

"На малюнку представлено Дмитра Пожарського, лідера народного повстання, яке вигнало польсько-литовські війська з Росії на початку XVII століття", - писало видання.

Портал також повідомив, що справу з приводу використання недозволеного правилами УЄФА плакату ініціювала організація Football Against Racism in Europe (Футбол проти расизму у Європі).

sport.pl зазначав, що УЄФА забороняє використовувати "політичні плакати" на футбольних аренах під час організованих нею заходів.