Варшава. Польська прикордонна служба за перші шість місяців цього року не впустила до країни близько 6,5 тис. громадян України, що на 1,8 тис. осіб, або на майже 40% більше показників першої половини минулого року.

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, за даними прикордонної служби, найчастіше причиною, через яку польські прикордонники не дозволяли українцям в'їхати до країни, була відсутність документів, котрі підтверджують мету поїздки - 2,7 тис. випадків.

Крім того, часто поляки повертали назад українців через відсутність візи чи іншого необхідного для в'їзду документа (1,5 тис. випадків), відсутність достатньої кількості грошей для перебування у Польщі та використання дозволеного часу перебування - три місяці кожні півроку - на польській території в рамках малого прикордонного руху (по близько 800 випадків).

Відео дня

Близько 300 громадянам України було відмовлено у в'їзді до Польщі через те, що вони були внесені до бази осіб, котрим заборонено в'їзд на польську та територію держав Шенгенської зони.

Польські прикордонники також виявили випадки намагання в'їхати в країну з фальшивим дозволом малого прикордонного руху або без нього, простроченим паспортом, фальшивою візою.

Загалом у першому півріччі цього року польські прикордонники не впустили до країни близько 12 тис. іноземців в порівнянні із майже 10 тисячами за перші шість місяців минулого року.

За весь минулий рік прикордонники не дозволили в'їхати до Польщі 22 тисячам іноземцям після 23,6 тисяч в попередньому році, близько половина з яких були громадянами України.

Як повідомляв УНІАН, за першу половину цього року пасажиропотік на польсько-українському кордоні зріс на 7,6% - до майже 7 млн перетинів на фоні збільшення кількості виданих Польщею віз українцям на 13% - до понад 310 тис. штук.

Наявність польської візи не гарантує в'їзд до Польщі, оскільки остаточне рішення - впускати чи ні в країну - завжди приймають працівники прикордонної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща видаватиме 80% віз в Україні через офіційного посередника