Пенсійний фонд України (ПФУ) до кінця вересня завершить розробку «особистого кабінету» на своєму сайті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час конференції повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

«На базі цього офісу людина зможе бачити внески до Пенсійного фонду, зможе сама зробити розрахунок своєї майбутньої пенсії, подивитися всі інформаційні матеріали», - сказав С.Тігіпко.

Відео дня

За його словами, цей сервіс планується розширити у подальшому, щоб через нього громадяни могли одержувати всі соціальні послуги і субсидії. Цей проект розробляється разом зі Світовим банком, і його запровадження заплановане на 2013 рік.

Таким чином, як зазначив С.Тігіпко, у 2013 році планується запровадження електронної соціальної карти громадянина. Проте, за його словами, запровадження цієї системи залежатиме від «проникнення Інтернету».

С.Тігіпко також зазначив, що на сьогодні в Україні майже 18 млн. громадян користуються Інтернетом. Крім того, 13 млн. українців користуються соціальними мережами. За останні роки Інтернетом почали користуватися близько 1 млн. пенсіонерів.