Народний депутат України Сергій Міщенко вимагає ліквідувати корупційну схему ліцензування лікарських засобів, встановити контроль за мінімальним терміном придатності лікарських засобів, які ввозяться на територію України.

Про це йдеться в проекті закону «Про внесення змін до деяких законів України (щодо забезпечення адекватної медичної допомоги населенню, захисту прав пацієнтів та покращення доступу до якісних ліків)», зареєстрованому у Верховній Раді. Про це повідомили УНІАН у прес-службі депутата.

За словами С.Міщенка, нині діючий закон не забороняє ввозити ліки, термін придатності яких закінчується за декілька місяців чи взагалі тижнів. "Україна, фактично, перетворилася на фармацевтичний смітник", - наголошує депутат.

Відео дня

"Ми повинні встановити законом мінімальний термін придатності лікарських засобів, які можуть ввозитися на території України. Це не менше ніж половина терміну придатності, в більшості випадків - це 2,5 роки", - вважає він.

Депутат також повідомив, що звернеться до лідерів всіх фракцій, аби цей законопроект був проголосований. "Це - не політика, це здоров'я населення, починаючи з дітей і закінчуючи онкохворими", - зазначив С.Міщенко.