Акімова: у бюджеті передбачено 250 млн грн на доплати лікарям первинної ланкиУ державному бюджеті на цей рік передбачено 250 млн. грн на матеріальне стимулювання лікарів первинної ланки системи охорони здоров'я.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу у Вінниці повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

«У цьому бюджеті закладено додаткові кошти, які дозволятимуть "пілотам" (регіонам, в яких реалізуються пілотні проекти з реформування системи охорони здоров'я, - УНІАН) і Вінниці продовжувати цю реформу, насамперед, кошти на доплати лікарям первинної ланки – це дуже важливо, і це (доплати) необхідно обов'язково продовжувати. Кошти закладено в бюджеті, у тому числі і для купівлі медичного транспорту і для «пілотів» зокрема», - сказала вона.

Відео дня

Акімова нагадала, що торік виділили майже мільярд на пілотні регіони і на стимулювання лікарів, і на закупівлю медичного устаткування.

«Грошей не буде так багато, щоб побудувати скрізь все, що нам би хотілося, ними потрібно розпоряджатися ефективно, потрібно вибирати пріоритети. Тому тема госпітальних округів – це вибір пріоритетів з дуже великою регіональною складовою і специфікою, яку необхідно врахувати для того, щоб зрозуміти, куди ми вкладаємо державні кошти, щоб отримати результат – доступну і однакову за якістю допомогу у всі села і міста, незалежно від того, де ти живеш», - додала Акімова.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні під час візиту до Вінницької області Акімова ознайомилася з роботою амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Северинівка Жмеринського району і в с. Селище Тиврівського району, а також відвідала Центр первинної медичної допомоги № 6 м. Вінниця.