Пенсійний фонд України завершив фінансування виплат травневих пенсій загальним обсягом понад 20,6 млрд грн, забезпечивши виплату пенсій та грошової допомоги в повному обсязі по всіх регіонах України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час проведення гарячої телефонної лінії в Кабінеті Міністрів заявила заступник глави правління фонду Валентина Никитенко.

«Попри те, що місяць травень був святковим, органи Пенсійного фонду виплату пенсій почали заздалегідь, 3 травня, і закінчимо виплату ми у встановлені дати, тобто завтра останній день виплат. У травні виплачено понад 20,6 млрд гривень», - сказала Никитенко.

Відео дня

Також вона повідомила, що фінансове забезпечення виплат здійснено за рахунок законодавчо визначених джерел доходів.

Зокрема, Никитенко зазначила, що загальна сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у січні-квітні 2013 року збільшилася порівняно з аналогічним періодом минулого року на 5,1 млрд грн.

«Надходження власних коштів Пенсійного фонду за чотири місяці 2013 року становили 53,3 млрд гривень і забезпечили виконання планового показника на 103,5%. Порівняно з аналогічним періодом минулого року власні доходи зросли на 4,6 млрд гривень», - сказала Никитенко.

Як повідомляв УНІАН, обсяг пенсійних виплат у першому кварталі 2013 року становив 62,1 млрд грн, що на 8,6 млрд грн (13,8%) більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На соціальну допомогу у травні спрямували понад 3 млрд грн

Опозиція і влада загралися у «пенсійну реформу»