Депутаты не смогли решить проблему с налогообложением лекарств

Верховна Рада України не підтримала урядовий проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо усунення окремих неузгодженостей норм законодавства (№4645).

Як передає кореспондент УНІАН, за прийняття його за основу та в цілому проголосували лише 204 народні депутати із 282, зареєстрованих у сесійній залі.

Зокрема, фракція Партії регіонів не голосувала, а від групи "Економічний розвиток" проголосували 7 депутатів.

Відео дня

Законопроектом пропонувалося, зокрема, збільшити ставку акцизного податку на транспортні засоби за кодом 8703 33 19 00 згідно із УКТЗЕД з 1,09 євро на 2,18 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна, яка з технічних причин не була включена до Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

Крім того, пропонувалося узгодити окремі норми Податкового кодексу України з нормами Митного кодексу України; здійснити редакційну правку з метою усунення подвійного трактування норми стосовно оподаткування ПДВ операцій з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення за ставкою 7%.

Зокрема, планувалося уточнити, що за ставкою 7% оподатковуються «операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України» лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Читайте такожІмпорт ліків припинено через суперечності в ухваленому законі про НДС

Також пропонувалося запровадити обов’язкове оприлюднення списку платників ПДВ, які отримують відшкодування з Державного бюджету України; призупинити у період до 1 липня 2014 року норми Податкового кодексу України про застосування ставки 5% для процентів для узгодження окремих норм щодо набрання чинності.

Читайте такожУ Раді вже хочуть відкласти введення ПДВ на ліки

У зв'язку зі зміною Національним банком України порядку встановлення і використання офіційного курсу гривні до іноземних валют та курсу банківських металів (які набрали чинності 4 квітня 2014 року), вносяться зміни до Податкового та Митного кодексів, якими встановлено норми щодо правил перерахунку іноземної валюти у валюту України при здійсненні митних формальностей та нарахуванні митних платежів.