Правительство выделило 23,6 млн гривень на жилье семьям погибших военных / Фото УНИАН

Уряд виділив більш як 23,6 млн. грн на забезпечення житлом сімей військовослужбовців, які загинули в ході антитерористичної операції на сході України.

Відповідне розпорядження уряду від 13 серпня 2014 року оприлюднено на сайті Кабінету міністрів.

Згідно з повідомленням, ці кошти в різних частках розподілять між 19 облдержадміністраціями, а також Міністерством регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства (Мінрегіон). Найбільші суми коштів для забезпечення житлом сімей військових, які загинули в ході АТО, одержать Івано-Франківська (2,87 млн. грн), Запорізька (1,82 млн. грн), Кіровоградська (1,7 млн. грн), Черкаська (1,64 млн. грн) і Київська (1,59 млн. грн) облдержадміністрації. Найменші суми для зазначених цілей буде направлено у Львівську і Луганську області – 214,5 тис. грн і 246,7 тис. грн відповідно. Мінрегіону буде виділено 4,43 млн. грн для придбання житла в Києві.

Відео дня

Згідно з документом, здійснити розподіл коштів доручено Міністерству фінансів за рахунок резервного фонду держбюджету.

Читайте такожСили АТО встановили контроль над частиною Луганська

При цьому Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Адміністрації Державної прикордонної служби, Службі безпеки і Головному управлінню розвідки Міністерства оборони доручено в двотижневий термін подати до місцевих облдержадміністрацій списки членів сімей загиблих, які мають право на отримання житла відповідно до зазначеного розпорядження і перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов.

Облдержадміністраціям доручено в тижневий термін затвердити за узгодженням з Мінекономрозвитку, Мінрегіоном і Мінфіном перелік витрат, пов'язаних із здійсненням заходів, передбачених розпорядженням. А до 1 грудня поточного року – подати до Мінекономрозвитку, Мінфіну і Державної казначейської служби звіт про використання виділених коштів.

Як повідомляв УНІАН, за даними Ради національної безпеки і оборони України, станом на 13 серпня за час проведення АТО загинуло 587 українських військових і більш як 2 тис. дістали поранення.