«Київенерго» перейде у комунальну власність / фото УНІАН

Київська міська рада підготувала проект рішення щодо прийняття до комунальної власності міста 100% акцій приватного акціонерного товариства «Київенерго».

Читайте також"Київенерго" Ахметова розділили на дві компанії

Відповідна інформація розміщена на офіційній сторінці Київради.

Відео дня

Питання планується внести до порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання як невідкладне.

У документі йдеться про «безоплатне прийняття» акцій.

Проект рішення підготовлений постійною комісією Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

У документах до проекту нагадується, що термін дії угоди з «Київенерго» спливає 27 квітня 2018 р. Після цього теплоенергетичними активами міста, що будуть повернуті згідно з угодою, перейдуть в управління та господарське відання КП «Київтеплоенерго». Тобто, з 27 квітня КП повинно розпочати діяльність з виробництва теплової енергії, електричної енергії, надання послуг з гарячого водопостачання, централізованого опалення, утилізації побутового сміття. Для здійснення вищезазначеної діяльності комунальному підприємству необхідно отримати 6 ліцензій та 200 дозволів, затвердити 6 тарифів. На усе це потрібно не менш як півроку.

«Враховуючи це, очевидною є гостра і нагальна необхідність оптимізувати шляхи переходу теплоенергетичного блоку під контроль міста… Для забезпечення безперебійності функціонування теплоенергетики міста, і , водночас, повернення фактичного і дієвого контролю за міськими активами, прийнятним може бути продовження роботи такого підприємства («Київенерго» – УНІАН) за умови зміни його власника. Це також дозволить уникнути зазначених вище регуляторних проблемних питань шляхом збереження суб’єкта господарювання, який вже здійснює господарську діяльність з виробництва, постачання та транспортування теплової енергії та/або виробництва електричної енергії, має відповідні ліцензії та затверджені тарифи у зв’язку з тим, що відповідно до чинного законодавства зміна акціонерів, статуту (перейменування) не потребує їх переоформлення», - пояснюється у документах до проекту рішення.

Таким чином, проектом рішення пропонується розпочати процедури, пов’язані з безоплатною передачею акцій ПАТ «Київенерго» у комунальну власність.

Згідно з документом, Київрада планує доручити Київській міській держадміністрації звернутися з відповідною пропозицією передачі акції місту.