Фонд держмайна переніс на травень приватизацію ОПЗ / фото УНІАН

Фонд держмайна переніс з лютого на травень приватизацію мажоритарного пакету акцій одного з найбільших підприємств хімічної галузі «Одеського припортового заводу» і кольорової металургії - «Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату».

Читайте такожФонд держмайна почав підготовку до приватизації 20 великих підприємств (список)

Про це йдеться в повідомленні фонду, опублікованому в газеті «Ведомости приватизации».

Відео дня

Згідно з повідомленням, на торги в травні планується виставити 99,6% акцій ОПЗ і 68% «Запорізького алюмінієвого комбінату».

Також наголошується, що в березні цього року ФДМУ планує продати 99,8% Хесонської ТЕЦ.

Як повідомляв УНІАН, на початку цього року Фонд державного майна почав підготовку до проведення конкурсів з продажу 20 великих підприємств, серед яких: 99,6% акцій ОПЗ, 99,99% акцій «Сумихімпрому», 68% акцій «Запорізького алюмінієвого комбінату», а також п'яти обленерго. З цього переліку, за інформацією Мінекономрозвитку, в першу чергу уряд має намір знову спробувати продати ОПЗ. Раніше приватизація «Одеського припортового заводу» і запорізького комбінату була запланована на лютий цього року.

Державний бюджет на 2018 рік передбачає 21,3 млрд грн надходжень від приватизації. У 2017 році доходи від продажу держактивів планувалися на рівні 17,1 млрд грн, однак фактичні надходження становлять лише 3,4 млрд грн.