Прем'єр попередив главу ФДМУ про особисту відповідальність за приватизацію / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду попередив виконуючого обов'язки очільника Фонду державного майна України Віталія Трубарова про те, що той несе особисту відповідальність за проведення прозорої приватизації державних підприємств.

Читайте такожВелика приватизація: цього року збираються продати 26 підприємств (список)

За словами Гройсмана, у Трубарова є шанс увійти в історію як керівника ФДМУ, що забезпечив прозорість і ефективність у діяльності фонду, який раніше сприяв корупції в управлінні державними компаніями.

Відео дня

«Тому у вас два варіанти. Або ви увійдете в історію як дійсно керівник з хорошою репутацією, а репутація не може бути написана або намальована. Або ви можете «вляпатися» в історію як черговий корупціонер, який очолив на певний період часу Фонд державного майна. Я хочу, щоб ви пішли по першому шляху», - сказав прем'єр.

Трубаров заявив, що «він обирає перший шлях», на що Гройсман пообіцяв очільнику ФДМУ надавати допомогу і захист.

«Кожного дня ви маєте працювати над тим, щоб стримати своє слово. Якщо хтось буде вам заважати робити цю історію зсередини або буде здійснювати зовнішній тиск, будь ласка, говоріть про це», - зазначив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, 18 січня Верховна Рада ухвалила новий закон про приватизацію державного майна. Основною метою закону є спрощення процесу приватизації за рахунок спрощення класифікації об'єктів приватизації - поділу на об'єкти малої і великої приватизації.

До групи малої приватизації потрапляють об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, а до групи великої приватизації входять об'єкти, активи яких перевищують 250 млн грн

Встановлено, що до проведення великої приватизації будуть залучатися міжнародні радники, а мала приватизація проходитиме на електронних торгах.