Ілюстрація REUTERS

Національний банк України знизив прогноз очікуваного розміщення Україною євробондів поточного року до 1,5 мільярда доларів з 2,5 мільярда доларів, прогнозованих раніше.

Читайте такожКабмін затвердив умови випуску облігацій зовнішніх держпозик

Про це повідомив журналістам заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, коментуючи підстави для погіршення регулятором прогнозу щодо міжнародних резервів.

Відео дня

"Ми знизили прогноз десь на мільярд доларів. Якраз основна причина в тому, що в цього року за нашим очікуванням, Україна розмістить єврооблігації на суму 1,5 мільярда доларів, а ми чекали 2,5 мільярда доларів", - пояснив Сологуб.

За його словами, цьому є дві причини: календарна – наближення кінця року і сезон відпусток у міжнародних інвесторів, а також стан міжнародних ринків, на яких залучення ресурсів для країн, що розвиваються, стало набагато складнішим.

Довідка УНІАН. Україна у вересні 2017 року успішно завершила розміщення облігацій зовнішньої держпозики на 3 мільярди доларів під 7,375% річних, в результаті чого на рахунки Держказначейства надійшли кошти в обсязі 1,32 мільярда доларів США, а решту коштів у розмірі 1,68 мільярда доларів США були спрямовані на викуп облігацій зовнішніх державних позик з терміном погашення в 2019 і 2020 роках.

У Міністерстві фінансів прогнозували, що поточного року Україна вийде на ринки зовнішніх запозичень після перегляду програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.