Ілюстрація REUTERS

Акції соціальної мережі Facebook обвалилися на 24% відразу після закриття основних торгів в США в середу, 25 липня. Це було викликано тим, що квартальний фінансовий звіт компанії виявився гіршим, ніж очікувала більшість аналітиків.

Читайте такожFacebook призупинив співпрацю з компанією Crimson Hexagon, яку пов'язаність язують із Росією

Для однієї з найдорожчих компаній у світі це означає, що акціонери Facebook всього за кілька хвилин сумарно втратили близько 150 млрд доларів, повідомляє «Німецька хвиля».

Відео дня

До оголошення про фінансові результати акції Facebook перебували на історичному максимумі - за 2018 рік вони зросли на 23%.

У квартальному звіті Facebook йдеться, що виручка компанії за квартал зросла на 42 відсотки і досягла 13,2 млрд доларів. Аналітики очікували, що вона збільшиться до 13,3 млрд. Вперше з 2015 року результати Facebook виявилися гіршими, ніж вважали аналітики.

Аудиторія Facebook становила 1,47 млрд осіб, які користувалися соцмережею щодня. При цьому в Європі кількість таких користувачів скоротилася на 3 млн осіб, а в США і Канаді не змінилася.

Facebook в 2018 році опинився в центрі одразу кількох скандалів, пов'язаних із витоком даних і можливим втручанням у президентські вибори в США. До останнього часу ці скандали не позначалися на вартості акцій Facebook.