Ілюстрація REUTERS

Цінні папери компанії "Аерофлот" подешевшали більш ніж на 8% на відкритті торгів на Московській біржі. Ціна закриття попереднього дня становила 111,85 рубля за акцію; ціна відкриття 9 серпня - вже 108 рублів, після чого продовжила падіння до рівня нижче 104 рублів.

Читайте також"Русал" Дерипаски законсервує завод через санкції США

Про це повідомляє РБК з посиланням на дані торгів.

Відео дня

Пізніше падіння прискорилося, акції стали коштувати менше 100 рублів. Станом на 10:40 вони торгувалися на позначці 99,10 рубля, падіння склало 11,09%.

Напередодні, 8 серпня, в США повідомили про плани ввести нові санкції проти Росії через її замах на колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Великобританії. Перші обмеження будуть стосуватися заборони на експорт до Росії товарів подвійного призначення. Якщо Москва протягом трьох місяців не надасть гарантій незастосування хімічної зброї і не допустить в Росію міжнародних інспекторів, влада США можуть ввести додаткові санкції. Вони припускають у тому числі заборона на польоти "Аерофлоту" до США.

На тлі цих новин вранці 9 серпня рубль продовжив дешевшати по відношенню до долара і євро, а акції ВТБ і Ощадбанку - падіння на ранкових торгах на Мосбіржі.

У посольстві Росії в США назвали нові санкції США "драконівськими". Але дипломати також зазначили, що Росія готова до відкритого розслідування замаху в Солсбері.