Ілюстрація REUTERS

Провідний постачальник послуг зв'язку та інтернет-послуг, акціонер компанії «Київстар» - міжнародна група VEON оголосила про завершення угоди з продажу 50% акцій італійської компанії Wind Tre своєму партнеру CK Hutchison Holdings Ltd, що допоможе групі скоротити заборгованість.

Читайте також«Київстар» програв АМКУ справу щодо посекундної тарифікації

«VEON розраховує використовувати грошові надходження від продажу, рівні 2,45 млрд євро (близько 2,9 млрд дол. США), для скорочення заборгованості та загальних корпоративних цілей», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У групі зазначили, що, закриваючи угоду, VEON зафіксує чистий прибуток у розмірі близько 1,2 млрд дол. США у третьому кварталі 2018 року.

Як зазначається, продаж має спростити структуру групи і посилити фокус на ринках, що розвиваються.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2018 року генеральний директор телекомунікаційного холдингу VEON, який є акціонером найбільшого українського оператора мобільного зв'язку "Київстар", Жан-Ів Шарльє покинула компанію після трьох років управління нею.

Обов'язки гендиректора виконує голова наглядової ради компанії Урсула Бернс.

У червні група компаній зазнала змін. Петро Чернишов, який раніше очолював бізнес-одиницю «Євразія» та займав посаду президента «Київстару» в Україні, покинув групу.

Олександр Комаров, виконавчий директор "Beeline Казахстан", в додаток до своїх поточних обов'язків, призначений в. о. генерального директора «Київстар».

Довідка УНІАН. VEON Ltd. - провідний провайдер засобів зв'язку та інтернет-послуг.

Wind Tre SpA - італійська компанія, що працює у сфері телефонії з 31 грудня 2016 року.