При цьому брати гроші на внутрішніх ринках УЗ поки не планує / фото УНІАН

Акціонерна держкомпанія "Укрзалізниця" має намір в кінці цього року вийти на міжнародний ринок капіталу, випустивши єврооблігації з метою поліпшення процентних ставок і продовження строку кредитного портфеля компанії.

Читайте також"Укрзалізниця" вперше провела операції з розміщення вільних коштів у держоблігаціях

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив в. о. голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов на брифінгу.

Відео дня

"Ми плануємо провести випуск облігацією на зовнішніх ринках для сбалансирывания поточного портфеля, поліпшення процентних ставок і продовження строку кредитного портфеля "Укрзалізниці". Це плануються єврооблігації, але в якому обсязі - все залежить від ситуації на зовнішніх ринках: який попит буде на Україну, на українські облігації", - сказав він.

Кравцов зазначив, що розміщення облігацій на міжнародних ринках планується при сприятливих умовах до кінця поточного року.

При цьому глава "Укрзалізниці" повідомив, що брати гроші на внутрішніх ринках поки не планується.

"По залученню грошей у гривні ми планували провести випуск внутрішніх облігацій, але мусимо констатувати, що з огляду на внутрішню ситуацію з ліквідністю на українських ринках, сьогодні ми поки не бачимо можливості для відповідного розміщення. Поки що немає попиту за прийнятною відсотковою ставкою",- сказав він.