Рефінансування групи компаній визнано угодою року по випуску облігацій / фото "Метінвест"

"Метінвест", вертикально інтегрована група гірничо-металургійних компаній, рада повідомити, що журнал International Financing Review (IFR), авторитетне джерело інформації про ринки капіталу, визнав транзакцію "Метівеста" з рефінансування своєї боргової заборгованості угодою року за випуском облігацій серед емітентів країн Європи, Близького Сходу і Африки. Щорічні нагороди журналу IFR вважаються найбільш престижними в світовому фінансовому співтоваристві.

У репортажі про нагородження журнал IFR зазначив, що угода, в рамках якої використовувалося два фінансових інструмента, була складною, але успішною у всіх відносинах, дозволивши "Метінвесту" знизити середню вартість боргу і ризики рефінансування.

Повний текст статті: Emerging EMEA Bond: Metinvest's US$1.35 bn dual-tranche bond and tender

Відео дня

Нагадаємо, в квітні 2018 року, "Метінвест" рефінансував заборгованість на суму 2,271 мільярда доларів США, випустивши два транші облігацій на суму 1,592 мільярда доларів США і отримавши кредитну лінію передекспортного фінансування на суму 765 мільйонів доларів США. Це найбільший на сьогоднішній день випуск єврооблігацій "Метінвесту" з найнижчим купоном і найдовшим терміном погашення. Це також найбільший випуск єврооблігацій в українському корпоративному секторі. Операція отримала суттєву підтримку з боку світового співтовариства інвесторів і провідних європейських фінансових інститутів.