Минфин объяснил ситуацию с долгом

Звернення державного «Укрексімбанку» до інвесторів про подовження терміну погашення єврооблігацій не впливає на здатність банку виконувати зобов'язання перед своїми вкладниками, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

«Пріоритет уряду України - забезпечення стійкості фінансової системи країни, й зокрема - надійності банківських вкладів громадян у державних банках. Із цією метою наприкінці 2014 року уряд здійснив докапіталізацію «Укрексімбанку» й гарантує захист інтересів вкладників цього державного банку», - йдеться в повідомленні.

Мінфін нагадав, що «Укрексімбанк» звернувся до власників облігацій щодо згоди на подовження фінального терміну погашення й дати виплати бондів із 27 квітня 2015 до 27 липня 2015 року.

Відео дня

«Це тримісячне подовження терміну погашення облігацій необхідне для того, щоб дозволити «Укрексімбанку» провести переговори з їх власниками про довгострокове рішенні», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУкраїнські банки за два місяці отримали 74,5 мільярда гривень збитків

Як повідомляв УНІАН, державний «Укрексімбанк» звернувся до інвесторів із проханням відтермінувати погашення євробондів на 750 млн дол. із терміном обігу до 27 квітня 2015 року на 3 місяці - до 27 липня 2015 року.

Міжнародний валютний фонд 11 березня схвалив нову чотирирічну програму співпраці з Україною обсягом кредитування 17,5 млрд дол. Перший транш кредиту в розмірі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня. Згідно із заявою директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, програма відкриває для України додаткові можливості фінансування загальним обсягом близько 40 млрд дол. і дозволяє вести переговори про реструктуризацію держборгу обсягом 15 млрд дол.

Довідка УНІАН. «Укрексімбанк» працює на ринку України з 1992 року і входить до групи найбільших, 100% акцій банку належать державі.