REUTERS

Акції Twitter під час торгів 14 липня зросли більш ніж на 8% після того, як ЗМІ поширили повідомлення про можливу купівлю соціальної мережі. Пізніше з'ясувалося, що ця новина фейкова, пише Slon.ru з посиланням на The Wall Street Journal.

Повідомлення про те, що Twitter розглядає пропозицію про поглинання, було опубліковано на сторінці з адресою bloomberg.market, оформлення якої імітувало дизайн сайту агентства Bloomberg (сторінка якого знаходиться за адресою bloomberg.com). Зазначалося, що покупцем може виступити Google, зазначає Financial Times.

Читайте такожНевідомі зламали Twitter Адміністрації президента та Авакова

Відео дня

У самому Bloomberg заявили, що новина є фальшивою. Пізніше в Twitter також підтвердили Reuters, що повідомлення про купівлю компанії не відповідає дійсності. За підсумками торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі акції соцмережі піднялися на 2,6%.

Читайте такожУ російських школах та ВНЗ забороняють Facebook і Twitter

У середині травня жертвою фейкових повідомлень стала косметична компанія Avon. Якась PTG Capital Partners в своїх матеріалах на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) оголосила, що запропонувала купити Avon, оцінивши одну акцію в $18,75. Після цього вартість паперів Avon зросла майже на 20%. Пізніше в Avon повідомили, що не отримували жодної пропозиції про поглинання, а діловим ЗМІ не вдалося зв'язатися з PTG Capital Partners.