Одесский припортовый завод / yuzhny.in.ua

Фонд державного майна України (ФДМУ) почав підготовку до проведення конкурсів із продажу 94,57% акцій Одеського припортового заводу, 94,99% акцій Одеської ТЕЦ і 94,83% акцій Херсонської ТЕЦ.

Про це повідомила прес-служба ФДМУ.

Продаж пакетів акцій проводитиметься з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону.

Відео дня

Фонд держмайна пропонує всім зацікавленим особам надсилати свої пропозиції щодо вищезазначених пакетів до Департаменту конкурентних продажів об'єктів приватизації міста Києва.

Читайте такожПродаж Одеського припортового заводу перенесли з листопада на вересень

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав приватизувати Одеський припортовий завод та інші компанії максимально прозоро й за ринковою ціною, оскільки така приватизація стане частиною іміджу країни.

Довідка УНІАН. Одеський припортовий завод (м. Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку й карбаміду та третій – з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг із прийому, охолоджування та перевантаження аміаку.

Одеська ТЕЦ забезпечує теплом і гарячою водою центральну частину Одеси. Чистий дохід ТЕЦ від реалізації продукції за перше півріччя 2015 року збільшився порівняно з січнем-червнем 2014 року до 247,469 млн грн із 146,703 млн грн.

Херсонська ТЕЦ є основним джерелом теплопостачання для 60% споживачів теплової енергії міста Херсона.