Стабилизация юаня была оплачена американским долгом / Wikipedia

Китай цього місяця продав частину US Treasuries, які йому належать, щоб за рахунок отриманих доларів згладити ослаблення юаня після девальвації 11 серпня, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела. Для угод Китай використовував прямі канали, а також агентів в Бельгії і Швейцарії. Обсяг операцій жодне з джерел не розкрило.

За даними одного з джерел Bloomberg, влада Китаю погодила скорочення вкладень в американські держоблігації з Вашингтоном.

Народний банк Китаю (Центробанк) у четвер влив у фінансову систему країни 150 млрд юанів ($23,4 млрд) з допомогою короткострокових інструментів, повідомив регулятор. У середу обсяг таких інтервенцій становив 140 млрд юанів ($21,8 млрд). У четвер індекс Shanghai Composite до закриття вперше зріс на 5,3% після п'яти поспіль сесій падіння, пишуть «Ведомости».

Відео дня

У червні Китай залишався найбільшим у світі утримувачем US Treasuries, збільшивши ці інвестиції на $1 млрд до $1,271 трлн. Найбільші у світі міжнародні резерви КНР на кінець липня становили $3,65 млрд, скоротившись на $315 млрд за останні 12 місяців. За оцінками аналітиків, до кінця року резерви будуть падати приблизно на $40 млрд на місяць через інтервенції Пекіна на фінансових ринках.

За оцінкою Societe Generale, за останні два тижні Народний банк Китаю продав не менше $106 млрд резервів, включаючи боргові папери США.