/ tsn.ua

Фонд державного майна України (ФДМУ) в рамках проведення масштабної приватизації планує виставити 78,29% акцій енергогенеруючої компанії "Центренерго" у другому кварталі 2016 року за прогнозованою ціною 300-400 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова ФДМУ Ігор Білоус.

"Центренерго" ми будемо продавати після опалювального сезону - це другий квартал наступного року... Зараз, коли завантажили блоки, можна говорити про 300-400 мільйонів (гривень від приватизації – УНІАН)", - сказав він.

Відео дня

При цьому голова Фонду зазначив, що якщо не буде проблем з подачею вугілля на підприємство, то "Центренерго" можна оцінити при продажу в 1 мільярд гривень.

"Коли починали говорити, оцінювали в 150-200 мільйонів, це супермало. Якщо не буде питань з подачею вугілля, в принципі, об'єкт мільярдний", - сказав Білоус.

Також при підготовці до приватизації "Центренерго" голова Фонду держмайна планує залучити радником Міжнародну фінансову корпорацію (International Finance Corporation, IFC).

Читайте такожКерівником "Центренерго" став колишній голова компанії

Як повідомляв УНІАН, Міністерство енергетики і вугільної промисловості України досі не передало державний пакет акцій "Центренерго" Фонду державного майна для проведення приватизації.

При цьому раніше Білоус зазначив, що у нього є обіцянка міністра енергетики Володимира Демчишина допустити ФДМУ до підготовки до приватизації "Центренерго" без наявності пакета акцій.

Крім того, голова Фонду повідомив, що вартість підготовки до приватизації підприємства може коштувати близько 1 мільйона доларів.

Читайте такожЯценюк очікує виручити за Одеський припортовий більше $1 мільярда

Довідка УНІАН. ПАТ "Центренерго" є одним з провідних виробників електроенергії в Україні. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська і Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України. "Центренерго" поставляє електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.

IFC є однією з організацій Групи Всесвітнього банку і найбільшою установою у сфері глобального розвитку, яке працює виключно з приватним сектором країн. Діяльність Корпорації дозволяє компаніям та фінансовим установам на ринках, що формуються, створювати робочі місця, забезпечувати податкові надходження, удосконалювати корпоративне управління та поліпшувати екологічні показники діяльності.