REUTERS

Про це повідомила прес-служба комісії з посиланням на результати засідання.

"НКЦПФР на засіданні, яке відбулося 6 жовтня 2015 року, прийняла рішення про анулювання ліцензії ПАТ "Фондова біржа ПФС" на провадження професійної діяльності на фондовому ринку – діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку", - зазначила прес-служба.

В комісії повідомили, що рішення прийнято у відповідності з законом "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", згідно з яким причиною для анулювання ліцензії може бути документальне підтвердження факту контролю над діяльністю компанії іншими особами, які зареєстровані на території країни агресора – Росії.

Відео дня

Читайте такожБіржі ПФТС не вдалося знизити вплив росіян на український фондовий ринок

Як повідомляв УНІАН, українські інвестиційні компанії "Фаворит" та "Інвестиційний Капітал Україна" планували придбати контрольний пакет акцій фондової біржі ПФТС у розмірі 50,02% акцій у Московській біржі.

Раніше Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку анулювала ліцензію Української міжбанківської валютної біржі на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів України та наклав на неї штраф у розмірі 17 тисяч гривень.