REUTERS

Про це сказав голова Фонду Ігор Білоус, представляючи народним депутатам необхідні законодавчі зміни у частині залучення радників з приватизації та скасування обов'язкового продажу 5-відсоткового пакета акцій держактивів.

Відео дня

«Якщо все ухвалимо вчасно і правильно, наступного року заробимо близько 30 млрд грн», - сказав Білоус.

Він нагадав, що подані урядом законодавчі ініціативи спрямовані на захист інтересів держави, а також на проведення прозорих конкурсів з продажу держактивів. «Передбачається більше не допускати до приватизації представників держави-агресора, а також повністю розкривати інформацію про учасників торгів, незалежно від пакета акцій, який продається, - сказав Білоус. – Пропонується також виключити норму про обов'язковий продаж 5-10% пакетів акцій підприємств на фондових біржах до проведення конкурсу». 

Говорячи про залучення радників та оплату їх роботи, Білоус озвучив пропозицію залучати для цих цілей кошти міжнародних організацій.

Читайте такожКабмін офіційно переніс приватизацію-2015 на наступний рік

Як повідомляв УНІАН, Кабмін спільно з Фондом держмайна неодноразово виступали за залучення радників до приватизації найбільш важливих держактивів, оскільки тільки так можна уникнути корупції в тендерах. При цьому в Кабміні погодилися з тим, що залучення радників подовжить процес приватизації і, найімовірніше, не дозволить досягти закладеної в держбюджеті на 2015 рік мети отримати близько 17 млрд грн доходів від продажу держактивів. 

Водночас, міністр економрозвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявляв, що велика приватизація в Україні почнеться не раніше 2016 року, і чекати її початку в 2015 році «дуже оптимістично». На його думку, найбільші державні компанії, що ввійшли до переліку об'єктів держвласності, які підлягають приватизації, мають бути продані іноземним стратегічним інвесторам.