Фото УНИАН

Приватизація держкомпаній є головною точкою зростання української економіки, оскільки вона сприяє приросту прямих іноземних інвестицій, робочих місць і знижує корупційні ризики в управлінні підприємствами. Про це під час виступу у Верховній Раді повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

«У нашому баченні сьогодні приватизація - це головна точка зростання економіки і найефективніший спосіб залучення прямих іноземних інвестицій. Це також ефективний спосіб боротьби з корупцією, створення нових робочих місць, залучення недорогого кредитного ресурсу, відкриття нових ринків реалізації продукції», - сказав він.

Абромавичус подякував депутатам за прийняття у четвер, 28 січня, у першому читанні законопроекту про внесення змін до приватизаційного процесу.

Відео дня

«Він (законопроект - УНІАН) відкриє шлях до прозорої та професійної приватизації, на яку ми чекаємо вже давно», - додав міністр.

Читайте такожГлобального колапсу не очікується: Абромавичус заявив про перегляд прогнозів зростання економіки

Як повідомляв УНІАН, депутати Верховної Ради під час голосування за основу забезпечили підтримку депутатського законопроекту, що передбачає внесення змін до процедури приватизації, зокрема, скасування обов'язкового продажу на фондових біржах 5-10% акцій стратегічних державних підприємств під час проведення їх приватизації.

Також даний законопроект регламентує залучення радників при проведенні приватизації стратегічних підприємств. Крім того, згідно з документом, до приватизації не будуть допущені резиденти країни-агресора.

Читайте такожВ Україні має залишитися не більше 250 держкомпаній - голова АП

Абромавичус неодноразово закликав парламентаріїв підтримати даний законопроект. Міністр відзначав, що від ухвалення цього документа залежить дата початку продажу держпакету акцій одного з найбільших виробників хімічної продукції - Одеського припортового заводу. За словами Абромавичуса, у разі неприйняття законопроекту дату продажу ОПЗ, 6 обленерго, «Центренерго» і ряду ТЕЦ буде перенесено.