president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до приватизаційного процесу, що включає, зокрема, скасування норми про обов'язковий продаж на фондових біржах 5-10% акцій стратегічних підприємств при проведенні їх приватизації.

Про це повідомила прес-служба президента.

"Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін у деякі закони України щодо вдосконалення процесу приватизації", прийнятий Верховною Радою 16 лютого цього року", - повідомила прес-служба.

Відео дня

Документ також передбачає залучення радників для продажу стратегічних підприємств за небюджетні кошти та забороняє брати участь у продажу держкомпаній резидентам країни-агресора, компаніям з офшорних зон.

Крім того, закон дозволяє брати участь у приватизації іноземним компаніям, в статутному капіталі яких понад 25% державної власності.

За реалізацію закону відповідає Фонд державного майна України.

Читайте такожФонд держмайна цього року планує продати 450 об'єктів

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до приватизаційний процес для старту великої приватизації. За даний документ проголосували 252 депутати при 226 необхідних.

В інтерв'ю УНІАН голова фонду Ігор Білоус повідомив, що від прийняття цього закону залежить початок приватизації. За його словами, старт приватизації має початися якомога швидше, оскільки є люди, які мають інтереси на держпідприємствах.

Велику приватизацію Білоус має намір почати з Одеського припортового заводу в червні поточного року, після цього на продаж планується виставити держпакети акцій низки обленерго і "Центренерго".

Айварас Абромавічус, який був на той час міністром економічного розвитку і торгівлі, також неодноразово закликав парламентаріїв підтримати даний законопроект, який сприятиме прозорої приватизації.