REUTERS

Фонд державного майна України планує в 2016 році продати державні пакети акцій 21 аграрного підприємства, повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко на своїй сторінці в Facebook.

"Серед переліку державних підприємств, запланованих Фондом державного майна України до продажу в 2016 році, - 21 підприємство аграрного сектора", - написав міністр.

У наведеному головою Мінагропроду списку державі належать найбільші пакети акцій в "Кіровоградському комбінат по випуску продовольчих товарів" (99,5%, запланована стартова ціна продажу на аукціоні – 22,4 мільйона гривень), а також у підприємстві "Білики" (97%, початкова ціна – 2,5 мільйона гривень). Крім того, відносно великі суми держава зможе виручити за продаж 49,6% акцій "Херсонводбуда" (6,4 мільйона гривень), майже 49% акцій "Браїлівської бази зберігання та реалізації засобів захисту рослин" (4,3 мільйона гривень), 25% акцій м'ясо-молочного комплексу "Сіверський" (4,3 мільйона гривень).

Відео дня

Читайте такожПрем'єр запропонував скоротити перелік заборонених до приватизації об'єктів

Як повідомляв УНІАН, Мінагропрод має намір поточного року передати Фонду держмайна для подальшої приватизації держпідприємства, що знаходяться в управлінні міністерства .

Всього Мінагропрод готовий передати 429 суб'єктів господарювання. З них 209 підприємств знаходяться в процесі ліквідації, 127 - в процесі приєднання до держпідприємствам "Конярство України", "Укрликтравы", "Укрспирт" та ін. Ще 42 підприємства (зокрема, "Артемсіль" і "Укрспирт") можуть бути приватизовані після виключення з Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", а 51 підприємство не заборонено до приватизації. Таким чином приватизації підлягатимуть 93 підприємства.

#агроприватизація Приватизація державних підприємств – 2016. Серед переліку державних підприємств до продаж в 2016 ро...

Опубліковано Олексій Павленко9 березень 2016 р.