Фото УНИАН

Фонд державного майна України (ФДМУ) продав на сьогоднішньому аукціоні Української фондової біржі за принципом зниження ціни 9,64% акцій Чорноморського суднобудівного заводу (м. Миколаїв) його мажоритарному власнику - компанії Smart Maritime Group, що входить до групи «Смарт-Холдинг», підконтрольній українському бізнесмену Вадиму Новінському, за 1,49 млн грн, що в 8,4 разу нижче за початкову вартість цього пакета (12,45 млн грн).

Про це УНІАН повідомила прес-служба ФДМУ.

За інформацією прес-служби, до цього Фонд держмайна виставляв даний пакет акцій заводу на аукціон більше 10 разів, але він не знаходив своїх покупців. При цьому на сьогоднішній аукціон заявки подали два учасники.

Відео дня

Згідно з інформацією на сайті біржі, ціна акції заводу у процесі торгів за принципом голландського аукціону знизилася до 0,03 грн з 0,25 грн за штуку, в результаті чого вартість пакета акцій становив 1,49 млн грн.

Читайте такожНемає попиту: Фонд держмайна хоче продати акції 31 держпідприємства зі знижкою 50-60%

Як повідомляв УНІАН, Чорноморський суднобудівний завод у 2015 році скоротив чистий збиток порівняно з 2014 роком у 5,6 разу - до 47,68 млн грн з 268,17 млн грн.

Чорноморський суднобудівний завод - судноверф з найбільшим технічним потенціалом в Україні. Для будівництва суден і кораблів водотоннажністю до 105 тисяч тонн завод має у своєму розпорядженні два похилих стапеля "0" і "1". Поточно-позиційне виробництво спеціалізоване для серійного виробництва суден дедвейтом до 9 тисяч тонн. Виробничі дільниці і конвеєр будівництва суден розміщені в єдиному критому приміщенні довжиною близько 400 м.

Завод входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (SMG, Україна), який засновано в 2009 році для управління морегосподарського активами «Смарт-холдингу».

SMG об'єднує два найбільших суднобудівних підприємства України - Чорноморський суднобудівний завод і Херсонський суднобудівний завод.