dumskaya.net

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні планує затвердити умови приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ), повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"На сьогоднішньому засіданні плануємо затвердити умови приватизації Одеського припортового заводу. Ми почнемо цей процес", - сказав Гройсман.

Як очікується, стартова ціна 99,6% акцій ОПЗ, які виставлено на продаж, може скласти близько 13,2 мільярда гривень (близько 500 мільйонів доларів).

Відео дня

Читайте такожФДМ до кінця квітня закінчить підготовку Одеського припортового заводу до приватизації

Довідка УНІАН. Одеський припортовий завод (Южне, Одеська область) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні.

Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку. Завод знаходиться в переліку підприємств на приватизацію з 2015 року.

Фонд державного майна України (ФДМУ) витратив майже 1 мільйон доларів на технічну підготовку до приватизації підприємства. Потенційними учасниками торгів вважаються близько 10 покупців, і ФДМУ розраховує вже наприкінці липня 2016 року закрити операцію з продажу 99,6% акцій ОПЗ.