REUTERS

Фонд державного майна України (ФДМУ) планує провести аукціон з продажу 99,6% акцій одного з найбільших виробників хімічної продукції в країні Одеського припортового заводу наприкінці липня 2016 року, повідомив на брифінгу глава відомства Ігор Білоус.

Читайте такожПриватизацію "Центренерго" перенесуть на 2017 рік

«У липні в нас буде аукціон щодо ОПЗ – в 20-х числах... Оголошення про аукціон ми робитимемо або наприкінці травня, або в перших числах червня. Зараз ми чекаємо постанови Кабінету міністрів», - сказав він, додавши, що упродовж 7 днів після проведення аукціону покупець повинен буде оплатити акції заводу і упродовж 30 днів проводитиметься остаточне оформлення угоди.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 18 травня затвердив умови приватизації Одеського припортового заводу зі стартовою ціною пакета акцій підприємства в 13,175 млрд грн.

Читайте такожУкраїна не допустить до продажу ОПЗ покупців з Росії - ФДМУ

Основними вимогами до потенційного покупця заводу визначено: інвестор зобов'язаний зберегти основну номенклатуру продукції, робіт і послуг; забезпечити приймання, зберігання і відвантаження аміаку та іншої хімічної продукції магістральними трубопроводами та залізницею; не допускати обмеження інтересів суб'єктів господарювання - контрагентів; змінити ціну на послуги з приймання, зберігання, відвантаження та охолодження рідкого аміаку; задовольнити всі потреби контрагентів у добривах відповідно до контрактів.