REUTERS

Індекс S&P 500 завершив торги понеділка зростанням до піку семи місяців, оскільки голова Федрезерву США Джанет Йеллен в цілому оптимістично висловилася про стан економіки, проте не уточнила, коли регулятор може підвищити процентну ставку.

Читайте такожУ США почали розслідування стану систем кібербезпеки ФРС

Енергетичні акції також підтримали ринок, оскільки нафта завершила в плюсі третю сесію поспіль. Енергетичний індекс S&P додав 2 відсотка, піднявшись сильніше за інші сектори індексу, повідомляє Рейтер.

Відео дня

Коментарі Йеллен, які, швидше за все, були останніми перед засіданням ФРС наступного тижня, послідували за звітом про зайнятість в травні, який посилив побоювання про те, чи здатна економіка перенести підвищення ставки вже в червні.

Йеллен назвала дані про зайнятість "невтішними", але сказала, що "не слід надавати занадто велике значення одному звіту".

Читайте такожЕкономіка США закінчила квартал із найкращими показниками з 2013 року

Індекс Dow Jones до закриття торгів зріс на 0,64 відсотка до 17.920,33 пункту, індекс S&P 500 - на 0,49 відсотка до 2.109,41 пункту - максимуму за сім місяців, індекс Nasdaq - на 0,53 відсотка до 4.968,71 пункту.

Акції біотехнологічних компаній підскочили, індекс Nasdaq Biotech додав 1,5 відсотка.

Папери Kite Pharma зросли на 10,3 відсотка, JunoTherapeutics - на 10,5 відсотка. Обидві компанії повідомили, що наступного року можуть отримати попередній дозвіл наглядових органів на застосування нових експериментальних ліків від раку.