REUTERS

Європейський центральний банк почав скуповувати корпоративні облігації, в спробі стимулювати економічне зростання єврозони.

Читайте такожЄвропейський центробанк знову зберіг відсоткову ставку на рекордно низькому рівні

Про це повідомляє «Мінфін» із посиланням на Bloomberg.

Відео дня

За даними джерела Bloomberg, ЄЦБ купив цінні папери таких компаній, як Anheuser-Busch InBev – найбільшого в світі виробника пива; Telefonica SA – колишнього монополіста на іспанському ринку телекомунікацій; Siemens AG, найбільшого виробника техніки в Європі; Assicurazioni Generali – топ страхової компанії Італії; Renault – французького виробника авто.

Читайте такожЄЦБ припинить випуск купюри в 500 євро до 2018 року

За даними Bank of America, вчора середня прибутковість європейських корпоративних облігацій впала до найнижчого показника за рік – до 0,98%.

ЄЦБ в спробі стимулювати економічне зростання єврозони додав корпоративні облігації інвестиційного класу в програму кількісного пом'якшення. Цю програму регулятор розширив до €80 млрд євро в місяць в березні, разом із зниженням ключових процентних ставок.

До сьогоднішнього дня програма включала купівлю цінних паперів, забезпечених активами і суверенних боргових гарантій європейський країн. З березня 2015 року ЄЦБ вже скупив державних облігацій на €800 млрд.