REUTERS

Американські фондові індикатори знизилися за підсумками вчорашніх торгів на тлі рішення Федеральної резервної системи (ФРС) США за процентною ставкою, повідомляє Росбалт.

Читайте такожФондовий ринок Китаю закрився падінням індексів більш ніж на 3%

"Промисловий індекс Dow Jones втратив 0,2% і закрився на позначці 17640,17 пункту. Індекс високотехнологічних компаній NASDAQ опустився на 0,18%, склавши 4834,93 пункту. Значення індексу широкого ринку S&P 500 зменшився на 0,18% до 2071,50 пункту", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Напередодні ФРС за підсумками червневого засідання зберегла базову процентну ставку на рівні 0,25-0,5% річних, зазначивши неоднозначність опублікованих в останні тижні макроекономічних даних. Крім того, американський Центробанк погіршив прогноз зі зростання економіки країни 2016 року до 2% з березневих 2,2%.

"Реакція ринку була нейтральною, оскільки заява (ФРС) підтверджує, що підвищення ставки не буде ні в червні, ні в липні. Між тим, той факт, що ФРС більше стурбована уповільненням економічного зростання і тим, що ця затримка не тимчасова, не є позитивним для акцій", - зазначив старший економіст TIAA Global Asset Management Тім Хоппер.